woensdag 15 april 2015

Actuele thema's





Brief aan Staatssecretaris I&W betreffende Project Meteren Boxtel en de rol hierbij van Prorail en het Ministerie



16 november 2017

Extra trillingen door treinen

Ruim 1.100 huishoudens langs het spoor in Vught krijgen vanaf 2026 in meer of mindere mate te maken met een forse toename van trillingen door tientallen extra (goederen)treinen. Dat heeft de gemeente Vught berekend.
PETER DE BRUIJN
,,Een grote groep mensen in Vught ten noorden van de N65 zal 'ontoelaatbare trillinghinder' ondervinden", aldus de gemeente. Dat bleek gisteren bij een raadsinformatieavond. Projectmanager Ton Bierbooms van het Programma Hoogfrequent Spoor voor het traject Meteren - Boxtel van ProRail gaf daar uitleg.

Het gaat vooral om ruim 200 woningen die ten oosten van het spoor in Vught Noord liggen. Het vierde spoor komt daar soms maar twaalf meter van de woningen te liggen. Het is één van belangrijkste conclusies uit een onderzoek voor een milieueffectenrapportage. Het aantal goederentreinen en intercity's op het traject tussen Meteren en Boxtel neemt vanaf 2026 fors toe. ProRail wil in de Betuweroute bij Meteren een grote bocht naar het zuiden voor goederentreinen bouwen. Het traject via Breda en Tilburg (de Brabantroute) wordt daarmee ontlast. Er rijden vanaf 2026 dagelijks 69 goederentreinen en ongeveer 430 reizigerstreinen door Vught.

,,De mensen in Vught langs het spoor zullen met die trillinghinder moeten leven", beaamt Bierbooms. ,,We zouden graag anders willen door grote platen diep in de grond te plaatsen. Dat is te duur."

Volgens wethouder Fons Potters kan het niet zo zijn dat er helemaal niets voor de mensen wordt gedaan. ,,Tussen niets doen en alles oplossen zit veel", zegt hij. ,,We willen met pilots of misschien een andere vorm van financiering kijken wat er nog mogelijk is."

ProRail onderzocht ook de veiligheid en de toename van het geluid door het intensieve gebruik van het spoor. Volgens Bierbooms blijft het geluid in grote delen van Vught onder het wettelijk geluidsplafond van 2008. ,,Komt ook omdat de treinen in een groot deel van Vught verdiept gaan rijden. Bovendien zijn de treinen stiller. In Vught Noord en twee andere plaatsen richting Boxtel en Tilburg aan de grens van de gemeente, worden maatregelen genomen zoals geluidsdemping onder de rails en -schermen."

In de klankbordgroep bijeenkomst op 31 oktober 2017 werd opgemerkt dat nieuwe berekeningen hebben aangetoond dat ter hoogte van de Vughterpoort GEEN aanvullende maatregelen nodig zijn. Dus geen raildempers en geen schermen. Ook niet na aanleg van het vierde spoor en heroutering via Meteren.

Hoe is het mogelijk? Wel de Maijweg en wel t.h.v. Vught Noord. 
Het is toch een spoor!












Sinterklaas Vughterpoort 2016


Zaterdag 19 november 2016: Running Dinner


Zondag 4 sepember 2016: Zomerborrel


Woensdag 12 oktober 2016: Algemene Ledenvergadering


 


Meer informatie zie: Nieuwsbrief 20 juli 2016


Vughterweg 28

Het heeft even geduurd maar de gemeente heeft het informatieve bouwplan voor Vughterweg 28 ("De Paddenstoel") goedgekeurd. Ten opzichte van de eerder getoonde impressie is het aantal dakkapellen aan weerszijden gewijzigd van 3 naar 2. Wij verwachten in de loop van de maand mei de aanvraag voor de omgevingsvergunning te kunnen indienen. Onvoorziene omstandigheden voorbehouden schatten wij in dat de definitieve vergunning eind juli verleend zal worden waarna de bouwwerkzaamheden in het

najaar van 2016 kunnen starten.


Jazzconcert


Beste buurtbewoners,
Hierbij treft u een uitnodiging voor een jazzconcert van Bram Wijnands op vrijdag 13 mei. Het concert is een initiatief van buurtgenoten Lenny en Pieter Robben en wordt bij hen aan huis, de Vughterweg 72, gegeven. U ontvangt deze informatie éénmalig. Als u bij de uitvoering aanwezig wil zijn maar ook als u in de toekomst op de hoogte wil worden gehouden van deze activiteiten dan wordt u verzocht dit kenbaar te maken aan de organisatoren via e-mail lennyrobben@gmail.com. Mocht u geen interesse hebben dan hoeft u niets te doen. U ontvangt dan ook geen verdere e-mail.
Met vriendelijke groet,

Buurtvereniging De Vughterpoort


Koningsdag 2016  27 april 2016


Beste buurtgenoten,
Enkele weken geleden hebben wij het inschrijfformulier voor Koningsdag gemaild. We hebben intussen al aardig wat inschrijvingen binnen. 
Indien u zich nog niet heeft aangemeld en deze dag wel met de buurt wil meevieren, bij deze het verzoek om vóór 29 maart in te schrijven. I.v.m. onze inkoop, de grootte van de tent e.d. dienen we tijdig te weten om hoeveel mensen het gaat.
In de bijlage mailen we het formulier nogmaals. U kunt dit, samen met het inschrijfgeld, inleveren op vermelde de adressen. 
Alvast bedankt!
Hartelijke groet, ook namens het Oranjecomité,

Lily van Olphen
Inschrijfformulier



Running Dinner 2015

Beste bourgondische Vughterpoorters,

Voor de vijfde keer was het gisteravond helemaal raak! We beleefden weer een fantastisch running dinner. Met 109 deelnemers, vrijwel allen Vughterpoorters heeft de organisatie zich weer overtroffen. Een enkele rimpeling deed daar niets aan af: in tegendeel. Daardoor werd duidelijk dat het organiseren van zo’n groot(s) evenement echt menselijk monnikenwerk is.

Veel dank aan Flip, Dré en Wim, die om 18.00 uur de toon zetten met (je gelooft het niet): Schatje, schatje, éét bij mij….”. Na zo’n geweldig lied moesten (echt)paren de avond wel gescheiden van elkaar gaan beleven.  Als dat voor sommige stellen tot inzichten heeft geleid, kunnen zij zonder probleem terecht bij de ondergetekende. Hoe dan ook: de avond was helemaal top met drie gangen heerlijk eten, goede wijn en gezelligheid, dé gelegenheid om de contacten te  intensiveren.

Patty en Mark stelden voor de tweede keer “gewoon” hun huis ter beschikking voor de borrel met heerlijke hapjes. Iedereen was meer dan van harte welkom. Wat een geweldige gastvrijheid in dit prachtige huis. Heel veel dank aan Patty en Mark.

De organisatie was weer, maar nu voor het laatst, in handen van een geweldig team: Karin Hamersma, Veronique Schiefelbusch en Rob Banken! Dank jullie vele malen voor deze goede organisatie. De uitgereikte kaarsjes en met name de herinnering aan deze fantastische avond zullen nog lang nagloeien. En voor volgend jaar staat een nieuw team mét Karin in de startblokken. Veel succes met de organisatie.

Hartelijke groeten,

Namens het bestuur  van de Buurtvereniging Vughterpoort,



Zaterdag 21 november 2015 Running Dinner Aankondiging


7 oktober 2015:  Algemene ledenvergadering. Locatie:  Ricoh Nederland B.V. aan de Magistratenlaan 2 te ’s-Hertogenbosch.
Zie Agenda


Zondag 30 augustus 2015  Zomerborrel in het parkje.
Vanaf 16:00. Ieder zorgt voor drank en hapjes.

Vrijdag 14 augustus zijn Hank en José Schults (WVO 10) 50 jaar getrouwd. Zij zouden het bijzonder op prijs stellen als eenieder met een (buurt)vlag deze op die dag wil uithangen. 
Wij feliciteren hen van harte



Koningsdag 2015 (klik om te vergroten, daarna rechtsboven X= terug)
Toevoegen
Beste Vughterpoorters,

Nog even en dan is het zover, Koningsdag 2015! We hebben groot aantal inschrijvingen, het belooft een gezellige dag te worden. En we laten ons niet uit het veld slaan door de weersverwachting, de 'heaters' voor in de tent zijn al geregeld!

Nog even een paar, niet onbelangrijke, mededelingen van huishoudelijke aard:

De straat wordt weer afgesloten door dranghekken, ter hoogte van nr. 3-5. Verder het vriendelijke verzoek aan de bewoners van nummer 1-35 om hun auto deze dag niet voor hun huis, maar verderop in de straat te parkeren.

Diegenen die taarten bakken, graag aanleveren om 12.30 uur! Vorig jaar waren diverse lekkernijen te laat bezorgd en dat is jammer voor de jury en alle andere aanwezigen!

Als laatste, iets minder lekker dan voorgaand, het vriendelijke verzoek aan de hondenbezitters om ervoor te zorgen dat het veld 'poepvrij' is. Vorig jaar hebben wij, als comite, eerst moeten ruimen, voor we e.e.a. konden neerzetten. Graag hier rekening mee houden!

Tot maandag, wij hebben er zin in!

Namens het Oranje Comité

Lily van Olphen



22 april 2015 Exposé over PHS aan commissie gemeenteraad door Sonja de Jong



Woensdag 22 april  Aanvangstijd is 19:30 uur.
vond in de Raadszaal van de gemeente ’s-Hertogenbosch een Informatiebijeenkomst plaats over het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS).
Het doel van de bijeenkomst is alle raadsleden aan te sporen en te informeren over het PHS. De bijeenkomst zal de basis vormen voor de toekomstige besluitvorming en beslissend zijn voor de wijze waarop de gemeente ons gaat steunen. Om de gemeente te laten zien dat PHS erg leeft onder de bewoners roepen we iedereen uit de Vughterpoort op naar de bijeenkomst te komen‎!



Geen opmerkingen: